ابزار وبلاگ

سیاست خارجی - شهرستان بجنورد
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://mehrangoli64.ParsiBlog.com
 
لینک های مفید
Online User

هنگامیکه از یک نفر امتحان ورودی می گیریم یا برای پذیرفتن شخصی با وی مصاحبه می کنیم
شاید اگر بیشتر دقت بخرج بدهیم حتی بتوانیم تاریخ بشریت را نجات بدهیم.
در زیر تعدادی از نقاشی های فردی که در امتحان ورودی دانشگاه وین پذیرفته نشد
و راه دیگری برای زیستن برگزید آورده شده است لطفا خوب توجه کنید.

http://www.redlink1.com/mydocs/new-group/78/06.jpg

ادامه مطلب...

[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 8:50 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
خط لوله امارات، تنگه هرمز را دور زد و در نخستین گام، میزان پانصد هزار بشکه نفت را به پالایشگاهی در پاکستان انتقال داد. این خبر به‌‌ همان اندازه که برای غرب و حاشیه‌نشینان خلیج فارس خوشایند است، واقعیاتی برای ایران در بر دارد که بی‌توجهی به آن‌ها زیان بسیاری برای کشور به دنبال دارد.

به گزارش «تابناک»، از سال 2008 که عملیات ساخت خط لوله حبشان ـ فجیره آغاز شد، امارات شاید آن چیزی را می‌دید که امروز رخ داده است؛ بالا گرفتن تنش سیاسی میان ایران و غرب، آغاز تحریم‌های نفتی و مالی علیه ایران و احتمال بسته شدن تنگه هرمز. این موضوعات از‌‌ همان زمان، شاید ذهن مقامات اماراتی را به خود مشغول کرده بود و سرانجام در سال 2012 دوراندیشی آنها نتیجه‌اش را نشان داد.

بنا بر این گزارش، همزمان با گشایش این خط لوله، وزیر انرژی امارات از صدور نخستین محموله نفت خام خط لوله ابوظبی از پایانه نفتی فجیره به پالایشگاه پاک عرب در پاکستان خبر داد. این خط لوله به وسیله شرکت مهندسی و عمران نفت چین، یکی از زیرمجموعه‌های شرکت ملی نفت چین (سینوپک) ساخته شده است.

وزیر انرژی امارات در این باره گفته است: با راه‌اندازی خط لوله نفت ابوظبی، مشتریان ما می‌توانند محموله‌های بزرگتری دریافت کنند. این امر در کنار این واقعیت اهمیت پیدا می‌کند که بیشتر مشتریان نفت امارات نیز مانند ایران، آسیایی هستند.

گفتنی است، این خبر، یعنی افتتاح این خط لوله، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت که بخش اعظمی از این بازتاب درباره تهدید ایران برای بسته شدن تنگه هرمز بود؛ تهدیدی که با تحریم نفتی غرب علیه کشور شدت گرفت.

این گزارش ادامه داده است که مسلماً اهمیت استراتژیک تنگه هرمز با این کار امارات کاسته نخواهد شد و این آبراه همچنان به عنوان یکی از مهمترین و حساسترین آبراه‌های جهانی باقی خواهد ماند؛ اما در اوضاع کنونی، افتتاح خط لوله نفت امارات متحده و به عبارتی دور زدن تنگه هرمز، از اهمیتی به مراتب استراتژیک‌تر برخوردار شده است.

چند نکته در این میان شایان توجه است:

نخست اینکه از آنجایی که نفت امارات بیشترین مشتری را در غرب آسیا دارد و همچنین نفت ایران نیز بیشتر به مقصد آسیا صادر می‌شود، افتتاح این خط لوله می‌تواند تهدیدی برای ایران در از دست دادن مشتریان نفتی در آسیا باشد.

نگاهی به گزارش ماه آوریل ادناک (شرکت ملی نفت ابوظبی) این نکته را بازگو می‌کند.
در بخشی از این گزارش آمده است: شرکت ملی نفت ابوظبی در ماه مارس، صادرات نفت خود را در راستای اقدام به انجام تعهدات در قبال مشتریان آسیایی افزایش خواهد داد و این کار موجب خواهد شد، مشتریان آسیایی که بیش از صادرات 2.6 میلیون بشکه‌ای ایران در روز مصرف دارند، آسانتر اقدام به کاهش واردات از ایران کنند؛ کاهش واردات نفت ایران از چندی پیش در این کشور‌ها آغاز شده است.

همین چند جمله برای درک نیت درونی مقامات اماراتی کفایت می‌کند.

در واقع این کشور، شاید از مدت‌ها پیش در انتظار تحریم نفتی ایران بوده تا بتواند با خیالی آسوده، مشتریان نفتی ایران را به چنگ آورد. افتتاح این خط لوله کمک بزرگی به اطمینان از این هدف کرده است. این امر در کنار این واقعیت است که امارات پنجمین صادر کننده بزرگ اوپک است.

دوم، هرچند خط لوله حبشان ـ فجیره در ‌‌بالاترین ظرفیت، قادر به انتقال 1.5 میلیون بشکه نفت در روز است، اهمیت استراتژیک و روانی این خط لوله برای غرب و حاشیه‌نشینان خلیج فارس است که موجب شده به سرعت خبر آن در رسانه‌ها بازتاب داده شود.

به عبارتی در اوضاع کنونی، احساس امنیت روانی ناشی از پیدا شدن مسیری جایگزین برای تنگه هرمز، بیش از میزان نفت عبوری از این خط لوله اهمیت دارد. محمد الحمیلی صراحتاً به این امر اذعان کرده؛ آنجا که اشاره نموده است: برای ما درباره انتخاب مسیر حمل نفت صادراتی خود، امکان گزینش میان دو گزینه (تنگه هرمز و خط لوله یاد شده) خواهد بود.

به عبارتی هرچند از اهمیت تنگه هرمز در این میان چیزی کاسته نشده، یک خط لوله با اهمیت و استراتژیک در کنار آن و در راستای اهداف کشورهای عربی و غرب راه‌اندازی شده است. نگاهی به اخبار رسانه‌های غربی درباره این خط لوله، بازگو کننده همه چیز در این زمینه است.

سومین نکته به این امر بازمی‌گردد که متأسفانه در ماه‌های اخیر، برخی مقامات ایرانی با سخن گفتن از بستن تنگه هرمز، برگ برنده خود در این باره را سوزانده‌اند. در واقع ما فرصت مدیریت شاهراه تنگه هرمز را که بدون هیچ بحثی در دست ایران است و مزیتی بزرگ برای ایران به شمار می‌رود، با بیان سخنانی که دست‌کم در شرایط کنونی، اثر عملیاتی در پس آن‌ها دیده نمی‌شود، تبدیل به تهدید کرده و به کشور‌ها اعلام می‌کنیم به فکر مقابله با طرح ما باشند و آنان این تهدید را به فرصت خود تبدیل کرده و مزیت و فرصت ما را تبدیل به تهدید می‌کنند.

و اما سخن برخی از مقامات ایرانی درباره به بستن تنگه هرمز، باعث شد که تا اندازه‌ای فرصت استثنایی در دست ایران برای مدیریت تهدیدهای تحریم، از دست برود و کشورهای همسایه برای فرار از این تهدید، اقدامات عملی خود را انجام دهند. خط لوله نفت امارات تنها خط لوله‌ای نیست که افتتاح شده. عربستان نیز به شدت در صدد راه‌اندازی خط لوله قدیمی خود است که نفت عراق، عربستان و حتی کویت را می‌تواند از این‌ راه به دریای سرخ برساند.

اکنون پرسش اصلی اینجاست که چرا باید با سخنانی که عملاً جمع بندی ملی و کلان برای اقدام احتمالی در پشت آنها نیست، این چنین فرصت سوزی کرد؟ چرا باید برگ‌های برنده کشور در منطقه به این ترتیب، با تهدید اقتصادی کشورهای همسایه از دست بروند؟

در واقع یکی از نتایج ملموس سخنان برخی از مقامات ایرانی درباره بستن تنگه هرمز ـ که چند ماه است وجود دارد ـ این بوده است که کشورهای همسایه با داشتن فرصت، به فکر راه‌های جایگزین برای دور زدن تنگه هرمز بیفتند و در عین حال، پیامدهای منفی ناشی از این تهدید بدون هیچ شکی، موجب بر هم خوردن تعادل بازار‌ها در درون کشور شده است.


[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 8:21 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

انتشار تصویری موهن توسط روزنامه "الشرق الاوسط" در تحلیل سفر محمد مرسی به عربستان، خشم مصری‌ها را برانگیخت و آنها را واداشت تصویری از ملک فاروق، پادشاه مصر منتشر کنند که در آن شاهان عرب پشت او صف ایستاده‌اند.
 
به گزارش جهان به نقل از فارس، در آستانه سفر "محمد مرسی"، رئیس جمهوری منتخب مصر به عربستان سعودی روزنامه فرامنطقه‌ای "الشرق الاوسط" وابسته به رژیم سعودی که صاحب امتیاز آن شاهزاده "سلمان بن عبد العزیز"، ولی‌عهد کنونی عربستان است، در تحلیلی با عنوان "سفر مرسی به عربستان، بازآفرینی تاریخ روابط ریاض و اخوان المسلمون" موضوع سفر رئیس جمهور مصر را به همراه تصویری از "حسن البنا"، بنیانگذار جماعت اخوان المسلمون منتشر کرد.
 
در این عکس که چهره فرد مشخص نیست نشان داده شده که حسن البنا در حال بوسیدن دست "ملک عبدالعزیز"، پادشاه و بنیانگذار عربستان است.
 
انتشار این تصویر خشم و انزجار مصری‌ها را در برداشت و موجب شد تا در واکنش به توهین الشرق الاوسط تصویر دیگری در رسانه‌های خود منتشر کنند که در آن ملک فاروق، پادشاه وقت مصر بر روی یک صندلی نشسته است و پشت سر او پادشاهان و سران کشورهای عربی صف بسته‌اند.

http://www.jahannews.com/images/docs/files/000234/nf00234254-1.jpg


[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 8:20 صبح ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

 

مرسی

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، "محمد مرسی" رئیس‌جمهور جدید مصر در دیدار خود با "هیلاری کلینتون"، در برابر دوربین‌های تلویزیونی با وی دست نداد.

 به گزارش فارس دیدار "هیلاری کلینتون" وزیر‌خارجه آمریکا و "محمد مرسی" رئیس‌جمهور جدید مصر در حالی انجام شد که رسانه‌های جهان نحوه برخورد مرسی با کلینتون را به دقت زیر نظر داشتند.

در همین راستا، خبرگزاری "آسوشیتدپرس" با اشاره به دیدار کلینتون و مرسی به این نکته اشاره کرد که رئیس‌جمهور جدید مصر در دیدار خود با هیلاری کلینتون، با وی دست نداده است. آسوشیتدپرس در این‌باره نوشته است: آن‌ها دست ندادند، حداقل در انظار عمومی و نحوه برخورد اولیه آنها به دلیل اعتقاد مرسی به اسلام، در معرض گمانه‌زنی‌های مختلف بود.

در حالی که رسانه های مصری نیز خبری در خصوص دست دادن مرسی با وزیر امور خارجه آمریکا منتشر نکردند، خبرگزاری فرانسه در خبری مدعی شد که مرسی با کلینتون دست داده است.این خبرگزاری به نقل از یک مقام رسمی آمریکایی که نام وی نیز فاش نشد، ادعا کرد که مرسی در پشت درهای بسته با تمام اعضای هیئت آمریکایی شامل کلینتون دست داده است.هیلاری کلینتون در سفر خود به مصر تلاش کرد تا حمایت مرسی از پیمان صلح مصر و اسرائیل را جلب کند. وی همچنین در این سفر با محمدطنطاوی رئیس شورای عالی نظامی مصر نیز دیدار و گفت‌و گو داشت.

 در عین حال سفر وزیر امور خارجه آمریکا به مصر با تظاهرات مردمی این کشور همراه بود. همزمان با این اعتراضات، شماری از شخصیت‌های مصری از جمله قبطی‌ها دیدار با کلینتون را رد کردند و اعلام کردند که نوع دیدارهای وزیر خارجه آمریکا در پی تقسیم مذهبی مصر است.

 شخصیت‌هایی مانند گئورگیت قلینی نماینده سابق پارلمان مصر، عماد جاد نماینده پارلمان مصر و معاون مدیر مرکز تحقیقات الاهرام، مایکل منیر رئیس سازمان قبطی‌های آمریکا و نجیب ساویرس از تاجران سرشناس مصر دیدار با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا را که دیروز در مصر بود رد کردند.

 پایگاه خبری الیوم السابع در این باره گزارش داد که این افراد سفر هیلاری کلینتون به مصر را محکوم کردند و دیدار کلینتون با اخوان المسلمون سپس سلفی‌ها و پس از آن تمایلش به دیدار با قبطی‌ها را تقسیم مذهبی مصر توصیف کردند.


[ سه شنبه 91/4/27 ] [ 9:35 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

دولت امارات روز گذشته نخستین محموله نفتی خود را از خط لوله " حبشان – فجیره " انتقال داد.

به گزارش عصر ایران خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از افتتاح کم سروصدای این خط لوله با حضور مقامات نفتی اماراتی و چند مقام از شرکت های نفتی بزرگ آمریکایی و اروپایی خبر داد.

قرار است امارات 75 درصد از نفت صادراتی خود را از طریق این خط لوله 360 کیلومتری صادر کند و با این کار وابستگی این کشور به عبور محموله های نفتی اش از تنگه هرمز به یک چهارم کاهش یابد.

در مراسم افتتاح این خط لوله مقامات شرکت نفتی اکسون موبایل و نیز شرکت های نفتی شل و توتال حضور داشتند . اجرای این پروژه از سال 2008 از سوی دولت امارات به یک پیمانکار چینی واگذار شد و روز گذشته با گذشت چهار سال نخستین محموله نفتی امارات به ظرفیت چند صد هزار بشکه از این خط لوله به ساحل فجیره در دریای عمان منتقل شد.

ظرفیت انتقال این خط لوله روزانه 1 و نیم میلیون بشکه در روز است و وزیر نفت امارات روز گذشته در مراسم افتتاح آن اعلام کرد که این خط لوله برای کشورش اهمیتی بسیاراستراتژیک دارد .

وی در تشریح این اهمیت  گفت : این خط لوله نفتی به مشتریان ما این امکان را می دهد که محموله های بزرگ تری از نفت ما را حمل کنند و برای ما هم این مزیت را دارد که میان دو راه تنگه هرمز و خط لوله قدرت انتخاب داشته باشیم.

کشورهای عربی حاشبیه خلیج فارس در سال های گذشته و همزمان با مطرح شدن احتمال انسداد تنگه هرمز تلاش کرده اند تا با ایجاد خطوط لوله از وابستگی خود به عبور نفتکش هایشان از این تنگه بکاهند.

اخیرا دولت عربستان نیز با راه اندازی یک خط لوله نفتی قدیمی خود به دریای سرخ امکان صادرات روزانه یک میلیون و ششصد هزار بشکه نفت خود را از طریق این خط لوله احیا کرد.

جمهوری اسلامی ایران در ماه های گذشته بارها تهدید کرده است که در صورت به خطر افتادن منافع حیاتی اش ، آبراه تنگه هرمز را خواهد بست.


   


[ سه شنبه 91/4/27 ] [ 9:32 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

در این برنامه رادیو و تلویزیون ملی آمریکا (NPR) در برنامه‌ای به نمایش 12 دختر مسلمان می‌پردازد که نخست این دختران حجاب بر سر دارند و بعد در برابر دوربین این شبکه، حجاب خود را برداشته و شروع به لبخند زدن می‌کنند. 

تنکته جالب و قابل توجه در این برنامه حرکت خانمی ایرانی به نام صابره جعفرزاده است که حاضر نشده حتی تا برای لحظاتی در این برنامه برای نمایش ظاهری هم که شده روسری بر سر کند. بر اساس همین گزارش، یکی از خانم های حاضر شده در این برنامه ضد اسلامی، “صابره جعفرزاده” دختر منوچهر جعفر زاده از کارمندان دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن است. 

 

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 91/4/27 ] [ 9:28 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

جهان: محمد مرسی رئیس جمهور مصر در حال اقامه نماز جماعت در مسجد النبی(ص) در مدینه منوره و در کنار مزار پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) است.

نکته جالب آن که او برخلاف دو تن از مامومینش با دست بسته نماز نمی خواند. البته او شیعه نیست. ظاهرا در میان فرق اهل سنت، مالکی ها دست بسته نماز خواندن را مکروه و بقیه فرق نیز آن را تنها مستحب می دانند.


[ یکشنبه 91/4/25 ] [ 7:20 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

روزنامه آمریکایی "نیویورکر" پیش بینی جالبی از حافظ اسد،‌ رئیس‌جمهور سابق سوریه منتشر کرد.

به گزارش انتخاب، روزنامه آمریکایی "نیویورکر" نوشت: حافظ اسد، رئیس‌جمهور سابق سوریه درباره علت حمایت از تهران در جنگ ایران و عراق گفته بود، تاریخ ثابت خواهد کرد، در روزی که تمامی کشورهای عربی مقابل سوریه می‌ایستند، ایران تنها کشوری است که از دمشق حمایت می‌کند.


[ جمعه 91/4/23 ] [ 10:36 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]

ملک عبدالعزیز بن سعود اولین پادشاه و بنیانگذار کشور عربستان سعودی بود. خانواده? او رهبران سنتی وهابیت بودند و بر مناطق مرکزی عربستان معروف به نجد حکومت می‌کردند. در 1902 در حالی که خاندان او به کویت تبعید شده بودند، عبدالعزیز جوان توانست با کمک گروه کوچکی از نزدیکان و خدمتگزاران خود ریاض را دوباره به چنگ آورد.



عبدالعزیز از 1922 بر کل منطقه نجد (مرکز عربستان) مسلط شد، از 1925 حجاز را به قلمرو خود اضافه کرد و در سال 1932 کشور جدیدی را با نام عربستان سعودی بنیان گذاشت. دوران سلطنت او با کشف نفت در عربستان و بهره‌برداری گسترده از منابع نفت این سرزمین از سال 1938 همراه شد. تمامی پادشاهان بعدی عربستان (ملک سعود، ملک فیصل، ملک خالد، ملک فهد و ملک عبدالله) فرزندان وی بوده‌اند؛اما از زن‌های مختلف. واقعیت این است که تعداد دقیق همسران عبدالعزیز مشخص نیست اما تعداد زن‌های رسمی او را 17 تا 22 نفر تخمین می‌زنند که نام بعضی از آنها را هم کسی نمی‌داند.

تعداد دقیق فرزندان او را هم به همین خاطر کسی درست و حسابی نمی‌تواند تخمین بزند اما آنچه بیشتر گزارش شده حداقل 45 پسر است. هر چند در برخی منابع تعداد پسرهای او 150 نفر و تعداد دخترها تا 25 نفر هم گفته شده است!


[ دوشنبه 91/4/19 ] [ 7:33 عصر ] [ مهران گلی ] [ دلگویه های شما () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

<

شهدا شرمنده ایم شهرستان بجنورد

کانون منجی

هئیت حسین جان

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 340
بازدید دیروز: 337
کل بازدیدها: 3158331
Flag Counter